Защо е страхотно да си бременна през лятото

1 юли 2019
Защо е страхотно да си бременна през лятото

 

1. Това е чудесно време за упражнения на открито

 

Ходенето и плуването са най-добрите приятели на бъдещата мама. И двете са с ниско въздействие, осигуряват големи кардио ползи и са идеалното извинение да се отправите навън за чист въздух.

Ходенето е една от най-добрите форми на тренировка по време на бременност, тъй като тя може да бъде направена от жени с всички нива на физическа подготовка и етапи на бременност, и тя се квалифицира като кардио тренировка с тегло. Изследванията показват, че упражненията, които носят тегло, осигуряват множество ползи за здравето както на майката, така и на бебето, включително доставяне на повече кислород на мускулите и тъканите на майката и следователно на бебето през плацентата. Това се превръща в по-добре функционираща плацента и повече хранителни вещества за растежа на бебето.

 

Съвет: Носете удобни обувки и носете много вода.

 

Плуването осигурява  необходимото облекчение от увеличаване на теглото на бременността, подуване, натиск, разхлабване на ставите и интензивна лятна топлина.  Ако бягането (или дори ходенето) по суша е неудобно, водният джогинг или ходенето е идеалната алтернатива. Водната аеробика е любима на много бременни жени, защото това е единственото място, където те се чувстват безтегловни, а хладната вода действа освежаващо.

 

2. Пресните плодове и зеленчуци са в изобилие

 

Повечето от нас вече знаят колко важни са хранителните вещества в тези храни за здрава майка и бебе. Снабдени с витамини и важни хранителни вещества, като енергийни въглехидрати и пълнеж от фибри, плодовете и зеленчуците са основни градивни елементи за здраво бебе.

 

В по-топлото време жените са по-склонни да ядат по-здравословни храни, като сурови плодове и зеленчуци и основни салати с ястия от риба или пилешко месо. Летния период е чудесен за избор на вкусни плодове и свежи, натурални сокове. Превърнете любимите си храни, в средство за набавяне на много витамини, които са ви необходими през бремеността.

 

3. Слънцето е равно на витамин D

 

Важно е през лятото да бъдете предимно на сянка и постоянно да носите слънцезащитни продукти, когато прекарвате времето си навън. Но не забравяйте, че прекарването на няколко минути на ден, под лъчите, излага кожата ви на повече UV светлина. А това допринася за произвеждането на повече витамин D.

 

Дефицитът на витамин D се увеличава по време на бременността, затова малко слънце, няма да е излишно.  Разбира се, има някои хранителни източници, като прясно мляко и някои мазни риби, които също насърчават добавянето на витамин D, но е много трудно да се получи достатъчно количество, само чрез храната. 

 

4. Хидратирането е лесно и полезно

 

Важно е да останете добре  хидратирани по  време на бременността в горещите дни на лятото. След като придобиете дневната си квота от H20, може да се насладите на вашите вкусни, плодови коктейли! Те са сладки и полезни и могат дори да доставят някои важни хранителни вещества за бременността. Ако притежавате блендер у дома, по всяко време може да приготвите вкусен сок от ябълка или ягоди. Може да смесите различни плодове, за да създадете един микс от вкусове и витамини.

 

 

5. Ваканция!

 

Летните месеци са най – любими за почивка. Време, далеч от работа, което може да бъде чудесно, ако сте в началото на бременността.

 

Лятото е едно от най-добрите времена от годината за романтично бягство. Това е идеалното време за партньорите да се свържат и да прекарат добро време заедно, преди да преминат към предстоящия период на родителството.

 

6. Удобни и широки дрехи

 

Дори и да сте в начален етап на вашата бременност, препоръчително е да носите удобни дрехи, които не ви стягат и са предимно от естествена материя. През лятото е топло, затова може да се насладите на периода, обличайки широки  рокли, туники, бански и къси панталони.

 

 

Автор: Малвина Иванова

 

 


Кърменето е най-естаственият начин за хранене на бебето. Вашата кърма е предназначена специално за вашето бебе!

прочети още

Как да поставяме граници и морални норми? Как да научим децата на добродетели?

прочети още

Всички родители се притесняваме и винаги имаме много въпроси свързани с хигиената и здравето на нашето дете по време на пандемия и не само. Дезинформацията в интернет води до допълнителна несигурност за случващото се около нас и нашите деца. Затова решихме да Ви запознаем с информация предоставена от здравните експерти на Уницеф.

прочети още

Последните поколения деца са израснали със смартфони, телевизори и таблети, които са част от ежедневието им. Учените се питат „Може ли новият дигитален век да повлияе на мозъка или начина на мислене на детето“? Какви са ефектите от екранното време за децата?

прочети още

Сезонът на настинка и грип е пред нас и е време да защитите себе си и бебето си. Трябва да бъдете изключително внимателни от декември до февруари, най-пиковото време за заболяване.

прочети още

Бебешката кожа е изключително чувствителна, тънка и се нуждае от специална защита. След раждането Вашето бебе губи защитната топлина на тялото на майката и единствената бариера между него и външния свят е неговата кожа. Ето защо кожата се нуждае от специална грижа, за да извършва тази важна функция.

прочети още

Първите години след раждането си, вашето бебе има много първи моменти. И докато до голяма степен те са свързани с неговата майка, тъй като тяхната връзка се появява още докато е в корема ѝ, е важно да усещат и присъствието и любовта на своя татко.

прочети още

Когато за пръв път пазарувате за вашето бебе не е лесно да определите количеството дрехи, които ще са необходими в началото. Наред с бебешките пелени, блузки и ританки, определено ще имате нужда и от най-универсалната дреха, а именно – бодито.

прочети още

Няма значение дали говорим за лятната, зимна бебешка количка, или комбинирана, важно е тя да е добре оборудвана. В зависимост от вашия модел количка, може да закупите допълнително аксесоари, както за ваше удобство, така и за детето. Например, чадър, одеалце, сенник, покривало, възглвничка, дъждобран и др.

прочети още

Началото на учебната година е емоционален период в живота на всеки ученик. Как да честитим на нашия учител този вълнуващ момент, пожелавайки му истински важни и искрени неща? – вижте нашите предложения.

прочети още

През лятото всеки организъм трябва да бъде добре хидратиран. А когато става въпрос за децата ни, понякога е нужно да приложим креативност, за да намерим най-ефикасните начини, чрез които да осигурим необходимото количество течности.

прочети още

Всички деца обичат класическата игра с балончетата. Тя е много забавна и изключително приятна през летните дни. Освен развлекателна и интересна, тази игра е и много полезна. Вижте в нашата статия защо препоръчваме тази игра.

прочети още

Морски бриз, слънчева светлина, нежен звук на вълни и детето ви крещи, защото просто се опитва да яде пясък. Всичко това става реално, когато сме с деца на море. А как да прекарате приятно цял ден на плажа - вижте нашите съвети.

прочети още

На възраст от девет до дванадесет месеца, бебето е развило различна личност и демонстрира емоции като тъга, щастие, гняв, страх, болка или дискомфорт. Ето някои от социалните и емоционални моменти, които можете да очаквате.

прочети още

Обривът може да се появи внезапно и да изглежда тревожно, но обикновено не е причина за безпокойство. Бебетата имат деликатна кожа и е по-вероятно да получат топлинен обрив, спрямо възрастните. Лятото дойде и топлото време е рисков фактор за появата и на топлинни обриви.

прочети още

Окончателният списък на най-популярните имена за бебета от 2018 г. е издаден от Националния статистически институт. През последните години се забелязва тенденция към избор на нетрадиционни имена, но въпреки това българите залагат и на традиционните типично български сред тях.

прочети още

Често игрите у дома са по-лесни и по-забавни за децата, гледането на телевизия е по-интересно занимание, но ето защо те трябва да прекарват повече време в игри навън.

прочети още

Колко добре вижда бебето ви? От раждането до петата година зрението на бебето преминава през няколко етапа. Всеки родител трябва да наблюдава своето дете за ранни признаци и евентуални проблеми със зрението. Необходими са и някои превантивни мерки, които да възпрепятстват увреждането на очите.

прочети още

Обезопасяването на децата в подходящи за възрастта седалки, бустери и детски столчета със съответните колани, намалява значително рискът от сериозни и фатални наранявания при катастрофа. Необходимо е всеки родител да бъде запознат с правилата за безопасност.

прочети още

Първите няколко седмици от живота на вашето бебе, ще бъдат мигове на радост и емоция. Един от най-добрите начини за улавяне на тези мимолетни моменти, е да се насрочи първата фотосесия за новороденото бебче. Следвайте тези съвети, за да планирате сесия, която ще запази тези скъпи спомени за години напред.

прочети още

Вероятно разговорите с вашето бебе са нещо, което считате за несъществено. Но сега науката потвърждава, че всъщност общуването може да превърне вашите малки бебета в по-умни деца! Защо мислят така учените? - Вижте в нашата статия.

прочети още

Кърмата съдържа всичко онова, от което бебето има нужда да се развива, през първите шест месеца. Дори след като детето ви премине към други храни и напитки, кърмата ще играе основна роля, но можете да започнете да му давате и вода.

прочети още

Спортът е уникално средство за водене на активен и здравословен начин на живот. Той е градивна част от идеята за пълноцененно здраве и предотвратява появата на редица болести. Вижте главните ползи от спортуването още от ранна възраст. Защо е жизненоважно децата да спортуват и как се отразява това върху тях, ще научите в нашата статия.

прочети още

Трябва ли да се яде повече? Трябва ли жената да се храни по друг начин, защото очаква дете? Никога през живота си човекът не расте така бързо, както в корема на майката, но това основателна причина ли е бременната да се храни „като за двама“? Отговорите на тези въпроси, ще ви насочат защо не бива да прекалявате с храната и защо не трябва да ядете твърде малко, по време на бременност.

прочети още

Онлайн търговията – един от най-широките аспекти в Интернет пространството, който обхвана различни по вид пазарни ниши. В какво се състои удобството в това да пазаруваме онлайн - защо е толкова полезно и удобно?

прочети още

Представяме Ви малка статия за обучението на деца по метода на Монтесори. Навярно знаете, че той е много нашумял през последните години и много детски градини се опитват да го наложат .

прочети още

Добрият сън на бебето е гаранция за неговото спокойствие, пълноценно здраве и нормално развитие. Нужно е да знаем някои ценни съвети за да накараме бебето да заспи.

прочети още

Поникването на млечните зъбки е неотменима част от развитието на всяко дете. Научете повече за този процес и начините за облекчаване на болката при симптомите проявяващи се при никненето на първите зъбки.

прочети още

Един важен за детето период, за който трябва бъдем подготвени и да знаем най-важните неща, които да спомогнат за прохождането.

прочети още

Това наистина е възможно! Не ви се вярва? Убедете се сами, като прочетете нашата статия.

прочети още

Научете повече за това как пораства малкото човече докато е вътре в мама.

прочети още

Има решение за спокойствие и тишина! Прочетете сами.

прочети още

Подгответе се с нас напълно, защото пълното щастие предстои.

прочети още