Copyright © 2023. All Rights Reserved

С децата на плаж - как да прекарате приятно

18 юли 2019
С децата на плаж - как да прекарате приятно

 

  1. Отидете на плаж в ранните часове от дена или в късния следобeд

Избягвайте да прекарвате продължително време на плажа, ако времето е много горещи и температурите са твърде високи. По средата на деня е най-неблагоприятния период, когато UV лъчите са най-силни и е твърде опасно да излагате на риск децата.

  1. Овладейте изкуството на слънцезащитните продукти

Най-добрият начин да приложите SPF (за деца и възрастни) е да намажете с крем, докато сте напълно голи у дома, като се намажете обилно с крем и го изчакате да попие добре в кожата. След това, облечете банските си костюми и задължително използвайте летни шапки.

  1. Изградете свой собствен оазис

Може да сте се сдобили с един плажен чадър, но сега, когато имате деца, трябва да построите крепост. На плажа, можете да вземете детски палатки за игра, както и няколко чадъра. Уверете се, че всеки член от семейството е подсигурен на сянка, докато се храни или играе на пясъка.

  1. Опаковайте ръчния чадър за дъжд

Някои деца не обичат да носят шапка, затова вземете голям чадър за дъжд, с който да осигурите сигурна сянка на детето, докато то копае в пясъка или играе близо до водата. Този чадър се препоръчва за бебета.

 

  1. Отнасяйте се към колата си като пустинен остров

Оставете бутилките с вода пълни със замразена вода в колата. Ще имате студени напитки, които ви очакват в края на деня и няма да прибягвате до закупуване на бутилирана вода. Ако не разполагате с кола, изберете достатъчно голяма хладилна чанта, в която да съхранявате водата студена. Никога не предприемайте да ходите на плаж, без дори и една бутилка вода.

  1. Използвайте големи плажни хавлии

Плажните хавлии  са леки и тъкани кърпи, които заемат много по-малко място в чантата за плаж. Направете така, че децата да се чувстват уютно след къпане в морето или басейна. Осигурете кърпи за сядане върху горещия пясък, както и такива, с които да подсушите детето. За малки деца са препоръчителни хавлии тип пончо, които осигуряват закрила от слънчевите лъчи и едновременно подсушават детската кожа, след плуване в морето.

 

  1. Подсигурете се с храна независимо, че на плажа продават такава

Захласнати в своята игра, децата бързо огладняват. Още повече, че топлото време и солената вода изсмукват силата на тялото. Задължително подгответе сандвичи или плодове в плажната чанта. Съхранявайте ги на хладно място, в хладилна чанта, но винаги се старайте да имате резервен вариант за вашите малки, щом огладнеят.

 

  1. Снабдете се с необходимите играчки за пясък

Всяко дете обича да играе на плажа, а за да бъде наистина щастливо и доволно, не е нужен голям арсенал от играчки. Достатъчно е да се снабдите с играчки за плаж, като фигурки, кофичка и лопатки.

 

    9. Носете детски басейн за бебета и по-малките деца

Докато си почивате на пясъка и правите тен, спокойно може да поставите Вашето бебе в детския басейн, на сянка и да го накарате да се забавлява. Поставете морска вода в басейна и изчакайте да се затопли от слънцето. Препоръчително да не пълните басейна до горе.

 

  1. Не забравяйте и за себе си

Въпреки, че ще бъдете ангажирани с децата, не пропускайте да се насладите на морето, пясъка и слънцето. Вземете любимата си книга, облечете своя бански и се наслаждавайте на морския бриз. Не пропускайте, да се разходите по брега, да посетите добър ресторант и да послушате приятна музика.

 

 

 

Автор: Малвина Иванова

 

Какво може да ви убеди да кърмите и защо кърменето е важно за детето

Кърменето е най-естаственият начин за хранене на бебето. Вашата кърма е предназначена специално за вашето бебе!

прочети още
Как да казваме НЕ на детето и други съвети

Как да поставяме граници и морални норми? Как да научим децата на добродетели?

прочети още
Какво трябва да знае всеки родител за пандемията?

Всички родители се притесняваме и винаги имаме много въпроси свързани с хигиената и здравето на нашето дете по време на пандемия и не само. Дезинформацията в интернет води до допълнителна несигурност за случващото се около нас и нашите деца. Затова решихме да Ви запознаем с информация предоставена от здравните експерти на Уницеф.

прочети още
Препоръки за екранно време при децата

Последните поколения деца са израснали със смартфони, телевизори и таблети, които са част от ежедневието им. Учените се питат „Може ли новият дигитален век да повлияе на мозъка или начина на мислене на детето“? Какви са ефектите от екранното време за децата?

прочети още