Пазаруване ОНЛАЙН – начини и възможности за покупка от вкъщи

18 февруари 2019
Пазаруване ОНЛАЙН  –  начини и възможности за покупка от вкъщи

 

В днешно време, развитието на технологиите доведе обществото до възможностите, чрез които то да управлява и да регулира много аспекти от ежедневието си. Информационните технологии промениха облика на съвремения свят не само в науката, те станаха част от живота на всеки един потребител, желаещ да се възползва от услуга или продукт. Към днешната дата тези удобства се усъвършенстват не само в своята разновидност, но и в комфорта потребителя сам да избира начините, чрез които да управлява, регулира и избира как да се сдобие с информация, услуга или продукт.


Чрез Интернет, можем да достигнем големи хоризонти – това са пространства, пълни с информация, будеща интерес в днешното човечество. Както споменахме, информационните технологии и развитието на Интернет мрежата, създадоха нова визия на днешните дейности, бизнес и отношения. Това обхваща аспекти от науката, търговията, банкирането, пътуванията и още много други. Съвременният онлайн потребител има избора от вкъщи да ръководи своите финанси, да купува и продава продукти или услуги, да опознава Света такъв какъвто е – пълен с информация, до която може да се достигне.


Неизбежно е това развитие в информационните технологии и комуникацията между хората, да не засегнат почти всеки един човек. На обществото в днешния реален свят е предоставено ползването на устройства, които с бърза скорост се създават, развиват и разпространяват от водещи, световни компании. Думата „лаптоп“ или „ смарт телефон“ вече не са нови думи за нас, те са неизменна част от нашия живот. Поради тази причина, концентрацията на поток от хора във виртуалното пространство, става също толкова голяма, колкото е и в реалния ни свят. Засилва се желанието и стремежа у човека динамично и бързо да организирва ежедневието си, да контактува, да разбира информация, и да задоволява своите потребности. Поради това, развитието на информационните технологии доведе и до развитие в икономиката на всяка една държава. Всички търговци, производители и всякакъв тип предприемачи, с различни професии, съсредоточиха своите усилия и труд в Интернет пространството. Това доведе до високи ръстове в търговията – една от основните ТОП три дейности в ОНЛАЙН бизнеса, която увеличи своите хоризонти, предизвика голяма конкуренция и достигна високи нива на печалба в глобален мащаб.


През 2019г. са налице няколко ОСНОВНИ начини за пазаруване онлайн, независимо от вида стока, от количество – на дребно или едро, независимо от цената.


  1. Пазаруване от Онлайн магазин - Онлайн магазините са с най-широко приложение сред потребителите и най-предпочитаното виртуално място за покупка на необходими вещи или услуги. Развитието им доведе до там, че вече има безкрайно различни начини за създаване и поддържане на такъв тип магазини (сайтове) от страна на търговците. Що се касае до клиентите (потребители) – техния избор също е обогатен. Покупка може да извършите, чрез:


- номер на банкова карта


- номер на банкова сметка,


- pay pal – световна платежна система за превод на пари и конвертиране на валута, подходяща за използване не само в български сайтове, а и в чуждестранни онлайн магазини и платформи.


- ваучери – много търговци ще ви предоставят удобството, чрез наличен хартиент ваучер с номер, след вписването му в онлайн магазина, виртуално да осъществите действителната покупка.


- съществуват още много онлайн платформи, чрез които да управлявате Вашите лични финанси. Бъдете внимателни за всички транзакции, които извършвате и бъдете информирани за сигурността на Вашите данни. Също така винаги проучвайте онлайн магазина, от който желаете да купувате, съществуват много измамни сайтове, от които ще бъдете разочаровани и няма да получите нито покупка, нито обратно връщане на сумата.


 2. Пазаруване от Facebook – Тази социална мрежа е една от най-големите, развита досега, с най – успешна стратегия, както за продажба, така и за покупка на продукти или услуги. Най-общо, Facebook е благоприятна среда както за търговци, така и за потребители. Facebook предоставя различни възможности за управление на бизнес и популяризиране, както на продукти, така и на самото име на фирмата, логото, официалния сайт. Като цяло, може да се прави пълна реклама на всичко, което засяга фирмата. Що се отнася до потребителите, Вие, като клиенти сте поствени пред:


- ПРЕДИМСТВА: разнообразие от стоки; лесно сравнение на цени; достъпна и бърза поръчка; информирация относно магазин; лесен преглед на артикули; бърз контакт с компанията; плащане електронно за покупка на вещ или услуга не се изисква предварително;


- НЕДОСТАТЪЦИ: Голямата конкуренция сред търговците, довежда до пренасищане на конкретни пазарни ниши.Това предизвиква дезинтереса на потребителите и води до тяхното объркване. Основен недостатък от покупки през Фейсбук страници на бизнеси е, че не винаги сте наясно, дали фирмата или собственика са реални. Опасността от измами е голяма, затова най-добре попитайте търговеца за официалния сайт, за да сте убедени, че не си губите времето. Разбира се, съществуват и такива, които поддържат бизнеса си основно във Фейсбук, предприемачи, които страртират своята дейност и не ги прави измамници, тяхната бизнес страница или профил във Фейсбук. Четете винаги отзивите във всяка страница.Те ще Ви насочат какво е общото мнение на клиентите.


Във Фейсбук може да пазарувате, не само в официални страници на конкретни търговци. Ако Ви е нужна конкретна вещ, напишете думата в Marketplace и там ще откриете различни артикули и ще достигнете до много търговци директно. Също така съществуват различни групи за продажби, в които може да намерите артикули, публикувани от различни търговци.


  3. Пазаруване в Instagram - Виртуалния свят на снимките и медийните файлове. Социалната мрежа, в която много компании развиха своя бизнес, благодарение на доброто презентиране на стоките и услугите, които предлагат. Ако желаете да купите артикул в Инстаграм напишете модерния и познат на всички ни „хаш таг“ -> # последван с думата, описваща артикула (Например: #дрехи). Ще се убедите колко е голямо разнообразието от търговци в мрежата и ще можете да обърнете внимание директно на артикулите, които предлагат, показани на снимките, които са публикували в профилите си.


  4. Пазаруване чрез обаждане по телефона – Независимо кое място сте избрали за да извършите покупка онлайн, винаги ще намерите телефонен номер, на който може да поръчате веднага или директно, да задавате въпроси, които ви интересуват, относно артикула. Ако номер не е посочен, попитайте за такъв – всеки търговец ще се радва да се отзове, когато узнае, че проявявате интерес към стоките му. Това ще ви спести време и ще можете още по-бързо да достигнете до желаната покупка.


  5. Пазаруване онлайн в платформи за продажби – Всички сайтове за покупка и продажба на вещи са всеизвестни и достъпни. Поръчките стават относително бързо, разнообразието от стоки е богато, но винаги бъдете внимателни, за да не останете разочаровани. Проучвайте добре какво закупувате и изисквайте предварителен преглед на артикула, преди да заплатите в куриерските фирми.


Всяко едно виртуално място наречено „магазин“ крие своя риск, но нека отбележим, че удобството да пазаруваме онлайн е наистина голямо. Покупката се извършва по-бързо, не се изискват големи усилия, избора е голям, можем да сравняваме цени и да избираме най-различни продукти или услуги за нас!

Присъщо е на всеки съвременен човек да се запознава с начините за пазаруване и да улеснява своето ежедневие. Динамичния живот ни предизвиква да не губим време, а развитието на технологиите трябва да ни стимулира да бъдем в крак с днешната тенденция към ползването на онлайн услугите.


Всички обичаме да пазаруваме! Това носи, както радост, така и удобство, възможност да се сдобием с неща, които харесваме и такива от които имаме нужда. Пазарувайте онлайн и бъдете любознателни към тенденциите и възможностите, които днешния Свят ни предлага и знайте: „Не е важно да знаете информацията, важно е да знаете къде да я намерите!“

 

 

Автор: Малвина Иванова

 


Кърменето е най-естаственият начин за хранене на бебето. Вашата кърма е предназначена специално за вашето бебе!

прочети още

Как да поставяме граници и морални норми? Как да научим децата на добродетели?

прочети още

Всички родители се притесняваме и винаги имаме много въпроси свързани с хигиената и здравето на нашето дете по време на пандемия и не само. Дезинформацията в интернет води до допълнителна несигурност за случващото се около нас и нашите деца. Затова решихме да Ви запознаем с информация предоставена от здравните експерти на Уницеф.

прочети още

Последните поколения деца са израснали със смартфони, телевизори и таблети, които са част от ежедневието им. Учените се питат „Може ли новият дигитален век да повлияе на мозъка или начина на мислене на детето“? Какви са ефектите от екранното време за децата?

прочети още

Сезонът на настинка и грип е пред нас и е време да защитите себе си и бебето си. Трябва да бъдете изключително внимателни от декември до февруари, най-пиковото време за заболяване.

прочети още

Бебешката кожа е изключително чувствителна, тънка и се нуждае от специална защита. След раждането Вашето бебе губи защитната топлина на тялото на майката и единствената бариера между него и външния свят е неговата кожа. Ето защо кожата се нуждае от специална грижа, за да извършва тази важна функция.

прочети още

Първите години след раждането си, вашето бебе има много първи моменти. И докато до голяма степен те са свързани с неговата майка, тъй като тяхната връзка се появява още докато е в корема ѝ, е важно да усещат и присъствието и любовта на своя татко.

прочети още

Когато за пръв път пазарувате за вашето бебе не е лесно да определите количеството дрехи, които ще са необходими в началото. Наред с бебешките пелени, блузки и ританки, определено ще имате нужда и от най-универсалната дреха, а именно – бодито.

прочети още

Няма значение дали говорим за лятната, зимна бебешка количка, или комбинирана, важно е тя да е добре оборудвана. В зависимост от вашия модел количка, може да закупите допълнително аксесоари, както за ваше удобство, така и за детето. Например, чадър, одеалце, сенник, покривало, възглвничка, дъждобран и др.

прочети още

Началото на учебната година е емоционален период в живота на всеки ученик. Как да честитим на нашия учител този вълнуващ момент, пожелавайки му истински важни и искрени неща? – вижте нашите предложения.

прочети още

През лятото всеки организъм трябва да бъде добре хидратиран. А когато става въпрос за децата ни, понякога е нужно да приложим креативност, за да намерим най-ефикасните начини, чрез които да осигурим необходимото количество течности.

прочети още

Всички деца обичат класическата игра с балончетата. Тя е много забавна и изключително приятна през летните дни. Освен развлекателна и интересна, тази игра е и много полезна. Вижте в нашата статия защо препоръчваме тази игра.

прочети още

Морски бриз, слънчева светлина, нежен звук на вълни и детето ви крещи, защото просто се опитва да яде пясък. Всичко това става реално, когато сме с деца на море. А как да прекарате приятно цял ден на плажа - вижте нашите съвети.

прочети още

В днешната статия ще ви разкрием кои са причините, заради които е по-приятна бременността през летните месеци.

прочети още

На възраст от девет до дванадесет месеца, бебето е развило различна личност и демонстрира емоции като тъга, щастие, гняв, страх, болка или дискомфорт. Ето някои от социалните и емоционални моменти, които можете да очаквате.

прочети още

Обривът може да се появи внезапно и да изглежда тревожно, но обикновено не е причина за безпокойство. Бебетата имат деликатна кожа и е по-вероятно да получат топлинен обрив, спрямо възрастните. Лятото дойде и топлото време е рисков фактор за появата и на топлинни обриви.

прочети още

Окончателният списък на най-популярните имена за бебета от 2018 г. е издаден от Националния статистически институт. През последните години се забелязва тенденция към избор на нетрадиционни имена, но въпреки това българите залагат и на традиционните типично български сред тях.

прочети още

Често игрите у дома са по-лесни и по-забавни за децата, гледането на телевизия е по-интересно занимание, но ето защо те трябва да прекарват повече време в игри навън.

прочети още

Колко добре вижда бебето ви? От раждането до петата година зрението на бебето преминава през няколко етапа. Всеки родител трябва да наблюдава своето дете за ранни признаци и евентуални проблеми със зрението. Необходими са и някои превантивни мерки, които да възпрепятстват увреждането на очите.

прочети още

Обезопасяването на децата в подходящи за възрастта седалки, бустери и детски столчета със съответните колани, намалява значително рискът от сериозни и фатални наранявания при катастрофа. Необходимо е всеки родител да бъде запознат с правилата за безопасност.

прочети още

Първите няколко седмици от живота на вашето бебе, ще бъдат мигове на радост и емоция. Един от най-добрите начини за улавяне на тези мимолетни моменти, е да се насрочи първата фотосесия за новороденото бебче. Следвайте тези съвети, за да планирате сесия, която ще запази тези скъпи спомени за години напред.

прочети още

Вероятно разговорите с вашето бебе са нещо, което считате за несъществено. Но сега науката потвърждава, че всъщност общуването може да превърне вашите малки бебета в по-умни деца! Защо мислят така учените? - Вижте в нашата статия.

прочети още

Кърмата съдържа всичко онова, от което бебето има нужда да се развива, през първите шест месеца. Дори след като детето ви премине към други храни и напитки, кърмата ще играе основна роля, но можете да започнете да му давате и вода.

прочети още

Спортът е уникално средство за водене на активен и здравословен начин на живот. Той е градивна част от идеята за пълноцененно здраве и предотвратява появата на редица болести. Вижте главните ползи от спортуването още от ранна възраст. Защо е жизненоважно децата да спортуват и как се отразява това върху тях, ще научите в нашата статия.

прочети още

Трябва ли да се яде повече? Трябва ли жената да се храни по друг начин, защото очаква дете? Никога през живота си човекът не расте така бързо, както в корема на майката, но това основателна причина ли е бременната да се храни „като за двама“? Отговорите на тези въпроси, ще ви насочат защо не бива да прекалявате с храната и защо не трябва да ядете твърде малко, по време на бременност.

прочети още

Представяме Ви малка статия за обучението на деца по метода на Монтесори. Навярно знаете, че той е много нашумял през последните години и много детски градини се опитват да го наложат .

прочети още

Добрият сън на бебето е гаранция за неговото спокойствие, пълноценно здраве и нормално развитие. Нужно е да знаем някои ценни съвети за да накараме бебето да заспи.

прочети още

Поникването на млечните зъбки е неотменима част от развитието на всяко дете. Научете повече за този процес и начините за облекчаване на болката при симптомите проявяващи се при никненето на първите зъбки.

прочети още

Един важен за детето период, за който трябва бъдем подготвени и да знаем най-важните неща, които да спомогнат за прохождането.

прочети още

Това наистина е възможно! Не ви се вярва? Убедете се сами, като прочетете нашата статия.

прочети още

Научете повече за това как пораства малкото човече докато е вътре в мама.

прочети още

Има решение за спокойствие и тишина! Прочетете сами.

прочети още

Подгответе се с нас напълно, защото пълното щастие предстои.

прочети още