Copyright © 2023. All Rights Reserved

Първи снимки на бебето

12 април 2019
Първи снимки на бебето

 

Планирайте на време
 

Всеки ден се раждат много бебета, а повечето фотографи са заети да заснемат тези скъпоценни първи моменти. Много от тях са ангажирани предварително, с месеци назад. Важно е да определите точния месец и да започнете да се свързвате с различни фотографи преди края на бременността си, за да може един от тях да осигури място в графика си.

Изберете фотограф с опит

Когато избирате фотограф, наблегнете на този, чието портфолио разполага със стил, който ви харесва, тъй като снимките ви вероятно ще имат подобен вид и усещане . Повечето фотографи ще ви позволят да изберете цветовия фон и интериорен дизайн за сесията, а някои ще ви позволят да донесете вашите собствени предмети за декорация. Обикновено предлагат свои собствени аксесоари: декори, шапки, ленти за глава и сладки тоалети за новородени. Обсъдете предварително вашите изисквания, за да се гарантира, че крайният резултат ще съответства на желаната визия.

Определете бюджета за фотосесия

Както е известно, цената на фотосесия за новородено варира в широки граници. Запомнете, най-важното нещо е безопасността на вашето бебе. Работата с опитен фотограф е по-безопасна опция, но придружена с по-висока цена . Ще имате възможност само веднъж да направите професионални снимки на новороденото си бебе, така че високата сума за бюджет, ще си заслужава!

Запечатайте в снимки точните моменти

Снимките на новороденото бебе обикновено се извършват в рамките на първите две седмици от живота, за да уловят онези възхитителни бебешки мимики, големи бузки и сладките пози, в които заспива. След 20-30 дни от раждането, бебетата се будят по-лесно, което прави сесиите на заснемане по-трудни.

Отидете при фотографа подготвени

Вашият фотограф може да предложи сутрешна сесия за снимки, тъй като бебетата изглеждат добре и ще им се спи. Но това време може да съвпадне с часът за хранене. Има вероятност една сесия да продължи от 2 до 4 часа . Важни елементи, които трябва да включите в подготовката си за извършване на фотосесия са: бебешко одеяло, пелени, кърпички, биберони и др. Ако възнамерявате да вземете с вас, по-голямото братче или сестриче на бебето, помислете за някои занимателни игри, с които да се забавляват, докато търпеливо изчакват.

Избор на стил за фотосесия

Повечето семейства предпочитат семейните снимки с новороденото бебе. Други от тях, харесват сесия на бебето на фона на домашен, коледен или детски декор. Изключително популярен метод за фотосесия на новородено е то да бъде увито в пелена, без никакви дрехи. Увиват се краката и ръцете на бебето, а за декор се използва кошница, върху която го поставят, за да се отрази колко е малко детето в първите си дни на живот – като малко, излюпило се пиленце от своето яйце.

 

Автор: Малвина Иванова

 

 

 

 

 

Какво може да ви убеди да кърмите и защо кърменето е важно за детето

Кърменето е най-естаственият начин за хранене на бебето. Вашата кърма е предназначена специално за вашето бебе!

прочети още
Как да казваме НЕ на детето и други съвети

Как да поставяме граници и морални норми? Как да научим децата на добродетели?

прочети още
Какво трябва да знае всеки родител за пандемията?

Всички родители се притесняваме и винаги имаме много въпроси свързани с хигиената и здравето на нашето дете по време на пандемия и не само. Дезинформацията в интернет води до допълнителна несигурност за случващото се около нас и нашите деца. Затова решихме да Ви запознаем с информация предоставена от здравните експерти на Уницеф.

прочети още
Препоръки за екранно време при децата

Последните поколения деца са израснали със смартфони, телевизори и таблети, които са част от ежедневието им. Учените се питат „Може ли новият дигитален век да повлияе на мозъка или начина на мислене на детето“? Какви са ефектите от екранното време за децата?

прочети още