Количката е празна


Лято е – как да се справим с топлинните обриви при бебетата?

10 юни 2019
Обривът може да се появи внезапно и да изглежда тревожно, но обикновено не е причина за безпокойство. Бебетата имат деликатна кожа и е по-вероятно да получат топлинен обрив, спрямо възрастните. Лятото дойде и топлото време е рисков фактор за появата и на топлинни обриви.
{ прочети още }

Най-популярните имена у нас за бебета през 2018 г.

28 май 2019
Окончателният списък на най-популярните имена за бебета от 2018 г. е издаден от Националния статистически институт. През последните години се забелязва тенденция към избор на нетрадиционни имена, но въпреки това българите залагат и на традиционните типично български сред тях.
{ прочети още }

Защо децата трябва да прекарват време сред природата

14 май 2019
Често игрите у дома са по-лесни и по-забавни за децата, гледането на телевизия е по-интересно занимание, но ето защо те трябва да прекарват повече време в игри навън.
{ прочети още }

Визуални етапи на детето - Колко добре вижда детето ви?

19 април 2019
Колко добре вижда бебето ви? От раждането до петата година зрението на бебето преминава през няколко етапа. Всеки родител трябва да наблюдава своето дете за ранни признаци и евентуални проблеми със зрението. Необходими са и някои превантивни мерки, които да възпрепятстват увреждането на очите.
{ прочети още }

Бебе в колата – мерки за безопасност

17 април 2019
Обезопасяването на децата в подходящи за възрастта седалки, бустери и детски столчета със съответните колани, намалява значително рискът от сериозни и фатални наранявания при катастрофа. Необходимо е всеки родител да бъде запознат с правилата за безопасност.
{ прочети още }

Първи снимки на бебето

12 април 2019
Първите няколко седмици от живота на вашето бебе, ще бъдат мигове на радост и емоция. Един от най-добрите начини за улавяне на тези мимолетни моменти, е да се насрочи първата фотосесия за новороденото бебче. Следвайте тези съвети, за да планирате сесия, която ще запази тези скъпи спомени за години напред.
{ прочети още }

Защо трябва да общувате с детето още от първата година?

6 април 2019
Вероятно разговорите с вашето бебе са нещо, което считате за несъществено. Но сега науката потвърждава, че всъщност общуването може да превърне вашите малки бебета в по-умни деца! Защо мислят така учените? - Вижте в нашата статия.
{ прочети още }

Топ 10 съвета за деца, които не пият вода

4 април 2019
Кърмата съдържа всичко онова, от което бебето има нужда да се развива, през първите шест месеца. Дори след като детето ви премине към други храни и напитки, кърмата ще играе основна роля, но можете да започнете да му давате и вода.
{ прочети още }

Хранене на бебето до 3 години – Интервю с Доктор Петър Боранов

11 март 2019
{ прочети още }

Спорт от ранна възраст - защо децата трябва да спортуват

9 март 2019
Спортът е уникално средство за водене на активен и здравословен начин на живот. Той е градивна част от идеята за пълноцененно здраве и предотвратява появата на редица болести. Вижте главните ползи от спортуването още от ранна възраст. Защо е жизненоважно децата да спортуват и как се отразява това върху тях, ще научите в нашата статия.
{ прочети още }

Хранене на майката при бременност

7 март 2019
Трябва ли да се яде повече? Трябва ли жената да се храни по друг начин, защото очаква дете? Никога през живота си човекът не расте така бързо, както в корема на майката, но това основателна причина ли е бременната да се храни „като за двама“? Отговорите на тези въпроси, ще ви насочат защо не бива да прекалявате с храната и защо не трябва да ядете твърде малко, по време на бременност.
{ прочети още }

Пазаруване ОНЛАЙН – начини и възможности за покупка от вкъщи

18 февруари 2019
Онлайн търговията – един от най-широките аспекти в Интернет пространството, който обхвана различни по вид пазарни ниши. В какво се състои удобството в това да пазаруваме онлайн - защо е толкова полезно и удобно?
{ прочети още }

Методът Монтесори - най-новия модел за обучение при децата

17 февруари 2019
Представяме Ви малка статия за обучението на деца по метода на Монтесори. Навярно знаете, че той е много нашумял през последните години и много детски градини се опитват да го наложат .
{ прочети още }

Бебето и предпоставките за спокоен сън

14 февруари 2019
Добрият сън на бебето е гаранция за неговото спокойствие, пълноценно здраве и нормално развитие. Нужно е да знаем някои ценни съвети за да накараме бебето да заспи.
{ прочети още }

Бебето и първите зъбки – средства за успокояване и почистване

11 февруари 2019
Поникването на млечните зъбки е неотменима част от развитието на всяко дете. Научете повече за този процес и начините за облекчаване на болката при симптомите проявяващи се при никненето на първите зъбки.
{ прочети още }

Правилната походка на детето зависи още от първата година

9 февруари 2019
Един важен за детето период, за който трябва бъдем подготвени и да знаем най-важните неща, които да спомогнат за прохождането.
{ прочети още }

Кои естествени материи са най-подходящи за дрехите на нашите деца?

4 февруари 2019
{ прочети още }

7 Лесни Начина да Приспите Детето за 30 Секунди

9 ноември 2018
Това наистина е възможно! Не ви се вярва? Убедете се сами, като прочетете нашата статия.
{ прочети още }

Развитието на Бебето по Време на Бременността

5 ноември 2018
Научете повече за това как пораства малкото човече докато е вътре в мама.
{ прочети още }

Защо Плаче Бебето и Как да го Успокоим?

1 октомври 2018
Има решение за спокойствие и тишина! Прочетете сами.
{ прочети още }

Списъкът на Мама в Очакване на Новороденото

4 септември 2018
Подгответе се с нас напълно, защото пълното щастие предстои.
{ прочети още }