Copyright © 2023. All Rights Reserved

Най-популярните имена у нас за бебета през 2018 г.

28 май 2019
Най-популярните имена у нас за бебета през 2018 г.

 

Изборът на име за бебето е сред най-големите решения, които правим в живота си и нещо, което съпътства човек през целия му жизнен път. Класацията за 2018 г. посочва най-често избираните имена за момиче и момче.

За име на момче през 2018 г., Георги застава начело. Не за първи път това име е най–предпочитано. От 2007 г. до 2015 г., то оглавява класацията всяка поредна година. При женските имена начело стои Виктория.

Относно избора на име за момиче, списъкът с топ 10 най–желани имена през 2018г. изглежда така:

1. Виктория
2. Мария
3. Никол
4. София
5. Рая
6. Александра
7. Дария
8. Габриела
9. Симона
10. Йоана

Топ 10 на най-популярните имена за момчета през 2018 г.

1. Георги
2. Александър
3. Мартин
4. Борис
5. Никола
6. Димитър
7. Даниел
8. Калоян
9. Иван
10. Теодор

Докато преди няколко години тенденцията и модата за избор на имена при децата вървеше с ръст към нестандартните и нетрадиционните, в последствие се забеляза симпатия към имена на исторически личности като: Кубрат, Аспарух, Тервел, Крум. Хубавото е, че въпреки отклоненията и предпочитанията за различни или чуждестранни имена, новите родители се придържат към класическите, традиционни, български имена като: Мария, Катерина, Елена, Гергана, Иван, Петър, Георги, Александър, Димитър и много други.

Независимо от името на Вашето дете, всяка личност носи своята индивидуалност и характер. Не името прави човека, а човекът гради своето име, за да бъде уважаван и почитан сред околните. Нашия екип пожелава на всяко новородено бебе да носи името си със здраве и да бъде гордост за своите родители!


Екип, Онлайн магазин

Двете Жабки

 

 

Какво може да ви убеди да кърмите и защо кърменето е важно за детето

Кърменето е най-естаственият начин за хранене на бебето. Вашата кърма е предназначена специално за вашето бебе!

прочети още
Как да казваме НЕ на детето и други съвети

Как да поставяме граници и морални норми? Как да научим децата на добродетели?

прочети още
Какво трябва да знае всеки родител за пандемията?

Всички родители се притесняваме и винаги имаме много въпроси свързани с хигиената и здравето на нашето дете по време на пандемия и не само. Дезинформацията в интернет води до допълнителна несигурност за случващото се около нас и нашите деца. Затова решихме да Ви запознаем с информация предоставена от здравните експерти на Уницеф.

прочети още
Препоръки за екранно време при децата

Последните поколения деца са израснали със смартфони, телевизори и таблети, които са част от ежедневието им. Учените се питат „Може ли новият дигитален век да повлияе на мозъка или начина на мислене на детето“? Какви са ефектите от екранното време за децата?

прочети още