Copyright © 2023. All Rights Reserved

Бебешки бодита – необходимост и удобство

20 септември 2019
Бебешки бодита – необходимост и удобство

 

Детското боди е любимец на всеки родител и то с добра причина. Закопчаването при чатала, създава удобството за лесно поставяне или смяна на памперса. Бодитата са удобни, практични и добре пасват по тялото на бебето, така че гърба, коремчето и кръста да са защитени. Спомагат за терморегулацията и най-често са от памучни материи.

 

Но от колко бебешки бодита наистина се нуждаете? По-долу ще ви помогнем да определите колко трябва да купите и какво да имате предвид, когато купувате бебешки бодита.

 

Какво трябва да знае всеки родител, преди да купи бебешки бодита

 

Веднага ще ви кажем, че няма прост отговор за това колко бебешки бодита трябва да купите за вашето новородено. Всеки родител и бебе са различни и броят на бодита, през които преминавате, може да зависи от следните фактори:

 

Колко често планирате да перете - Ще сменяте ли дрехите на бебето си, след като те се изцапат с храна или слюнка? Или просто ще избършете дребните неща и ще премените бебето си, само когато те станат изключително мръсни? В зависимост от отговора, родителя може да премине през пет бодита за един ден или да има нужда само от един брой, за всеки ден от седмицата.

 

Скорост на  смяна на памперса - Ще трябва да смените бодито на бебето си, ако е имало изместване на памперса, скъсване, когато памперса е пълен или има малък теч. Това е по-вероятно да се случи, ако използвате нискокачествени памперси, така че не забравяйте да използвате качествени пелени, които плътно да прилягат на вашето новородено.

 

Колко бързо расте вашето бебе - Имайте предвид, че повечето новородени растат бързо и бързо ще се увеличат броя и размера на дрехите, докато други могат да се поберат в дрехите за новородени с месеци.

 

След като сте наясно с номера за вашето бебе, е време да отидете да пазарувате бебешки бодита. Преди да го направите, ето няколко допълнителни неща, които трябва да имате предвид, когато купувате бебешки бодита за вашето мъниче:

 

Размери на бебето, различни от марката - Точно както при дрехите за възрастни, размерите на бебето могат да варират в зависимост от марката. Достатъчно трудно е да предвидите дали вашето бебе ще се побере в определени дрехи, така че не забравяйте да прочетете таблиците за оразмеряване за всяка компания, преди да купите.
Най-често, при българските производители на бебешки дрехи, номерациите за новородени започват от номер 50/52. В нашия сайт: https://www.za-bebetoideteto.com/, може да изберете бодита за бебета от 0 до 36 месеца. Производителите, които Ви препоръчваме са: Rach, Topolino, БЕЙБ ФЕШЪН ЕООД и др.
Създали сме две отделни категории: Бодита с къс ръкав и Бодита с дълъг ръкав.  Под всеки наш артикул, може да видите таблица с конкретните размери.

 

Няма такова нещо като твърде много бебешки бодита -  детските боди са капка в дъжда, в сравнение с дрехите, които ще купувате на децата си по-късно в живота. Не само ще си спестите неприятностите с прането всеки ден, но и можете да ги използвате като кърпички, когато бебето ви ги израсте. Освен това, смяната на сезоните определя и нуждата от бодита с къс или дълъг ръкав, така че по всяко време през годината, те ще са ви необходимост.

През първите месеци бебешките бодита ще бъдат основата на гардероба на вашето новородено. Не само, защото ще искате да запазите малкото си, колкото е възможно по-удобно и щастливо, но без съмнение ще искате да улесните нещата и за себе си!

 

 

 

Автор: Малвина Иванова

Какво може да ви убеди да кърмите и защо кърменето е важно за детето

Кърменето е най-естаственият начин за хранене на бебето. Вашата кърма е предназначена специално за вашето бебе!

прочети още
Как да казваме НЕ на детето и други съвети

Как да поставяме граници и морални норми? Как да научим децата на добродетели?

прочети още
Какво трябва да знае всеки родител за пандемията?

Всички родители се притесняваме и винаги имаме много въпроси свързани с хигиената и здравето на нашето дете по време на пандемия и не само. Дезинформацията в интернет води до допълнителна несигурност за случващото се около нас и нашите деца. Затова решихме да Ви запознаем с информация предоставена от здравните експерти на Уницеф.

прочети още
Препоръки за екранно време при децата

Последните поколения деца са израснали със смартфони, телевизори и таблети, които са част от ежедневието им. Учените се питат „Може ли новият дигитален век да повлияе на мозъка или начина на мислене на детето“? Какви са ефектите от екранното време за децата?

прочети още